A A A K K K
для людей із порушенням зору
Розсошанська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Супер-канікули для наших дітей

Дата: 15.08.2018 14:28
Кількість переглядів: 1832

Наші діти – наше майбутнє. Що треба зробити, аби діти були здорові і щасливі? Звичайно, організувати якісний відпочинок. Тому Розсошанська об'єднана територіальна громада дбає про своїх діток. За словами голови громади Дячка В.В., найкращий відпочинок після довгого навчального року – це активний відпочинок, поєднаний з пізнанням просторів рідного краю, України, екскурсіями, походами, водними процедурами тощо. Другий рік громада організовує незабутні літні канікули для підростаючого покоління.

Так, цьогоріч учні 5 класів (35 осіб) усіх навчальних закладів, що входять до складу ОТГ, побували у Кам'янці-Подільському та відвідали печери у с. Кривче Тернопільської області. Шестикласники (44 ос.) їздили на екскурсію до Чернівець та Вінниці, а для семикласників (41 ос.) була організована дводенна поїздка до Львова: діти із захватом блукали таємничими  замками Львівщини, ознайомилися з історією «західної столиці» України. Наша гордість, наші випускники – учні 9 та 11 класів (48 ос.) - отримали в подарунок триденний туристичний тур у Карпати.

60 учнів (а це усі учні 8 та 10 класів Андрійковецької ЗОШ І-ІІ ст., Розсошанського НВК, Ружичанського НВК та діти пільгових категорій) і 5 педагогів, які їх супроводжували, мали змогу активно відпочити та оздоровитись на березі Чорного моря. Наших дітей гостинно прийняв дитячий оздоровчий табір «Сонячний», розміщений у с.Лазурному Херсонської області. Це унікальний дитячий центр, який подарував нашим дітям нові незабутні враження, нових друзів, нові знання, адже кожен мав змогу реалізувати свої таланти й  займатися за інтересами в різних студіях: театральній, звукозапису, квілінгу, орігамі, бісероплетіння, танцювальній або ж відвідувати спортивні секції, гурток англійської мови чи заняття з психологом. А щоденні сонячні ванни, водні процедуриу морській воді, насиченій мінералами, йодом і бромом, так необхідних для профілактики і лікування верхніх дихальних шляхів і нервової системи, запливи на дистанції, зустрічі з дельфінами, ігри на піщаному морському узбережжі, звичайно ж, зміцнили імунітет наших дітей. Повні вражень і приємних спогадів, засмаглі та щасливі повернулись хлопчаки та дівчатка з південного краю.

Загалом 229 учнів та 31 працівник шкіл (педагоги та технічні працівники) безкоштовно відпочивали та оздоровлювалися. На  їх відпочинок та оздоровчу кампанію усього було витрачено – і недаремно! – майже 500 тисяч гривень, з них 403 856 грн.місцевих та 82 300 грн. спонсорських коштів.

Чорнобай Зоя Миколаївна, спеціаліст з питань

 освіти та культури Розсошанської сільської ради

 

P.S. А ось враження дітей, батьків, педагогів:

Корчак Дарина, учениця 10 класу Ружичанського НВК

Вдруге ми безкоштовно їздили відпочивати на море в Лазурне Херсонської області. Цього року для нас вибрали  табір «Сонячний». Насамперед, хотілось би відзначити те, що у таборі працюють надзвичайно хороші та позитивні люди, які легко знаходять спільну мову з дітьми та передають їм свій настрій. Сумувати там ніколи, адже розпорядок дня доволі  насичений та цікавий. У таборі дбають, щоб кожен з нас  міг самореалізуватися, тому ми відвідували гурток англійської мови, навчання в якому проводяться виключно в ігровій формі, майстер-класи з танців, гурток «Умілі ручки», брали участь у спортивних іграх або навіть записували пісні у звукостудії. Кожен вечір у «Сонячному» мав свою тематику, відповідно до якої діти та вожаті готували виступи. До речі, у таборі надзвичайно талановитий персонал, який надихає. Розважальна програма досить оригінальна, навіть є «Новини «Сонячного», які ми дивились раз у декілька днів (ведучим новин міг бути будь-хто з нас), також разом з новинами нам показували слайд-шоу з фотографіями життя табору, на яких були ми, і це було приємним сюрпризом. Звісно ж, мені сподобався відпочинок на морі, але все-таки найбільше мене вразив саме персонал табору. Недарма він має назву «Сонячний», адже люди у ньому і правда сонячні: готові ділитись своїм теплом та любов’ю, завжди усміхнені та відкриті для спілкування. Я щаслива, що мала змогу побувати саме у цьому оздоровчому таборі та залюбки повернулась би туди знову.

 

Ковальчук Людмила, учениця 8 класу Ружичанського НВК

У нас була незабутня поїздка на море в Лазурне, в табір «Сонячний». Вражена чистотою пляжу. Із задоволенням купалися, загоряли. Величезну насолоду отримували від смачних страв. Щодня на полуденки нам давали свіжі фрукти та соки. Але найбільше позитивних емоцій додавали конкурси та розваги, які організовували для нас вожаті табору. Відпочинок – супер!

 

Гуцалюк Євген, учень 8 класу Ружичанського НВК

Поїздка на море була класною. У таборі було дуже затишно, почувалися, як вдома. Але найкращим було море! Купалися досхочу, дихали морським солоним повітрям, приймали сонячні ванни і водночас розважалися: ліпили різні фігури з піску, організовували естафети та змагання між загонами. Шкода, що час пролетів так швидко!

 

Бурдаш Наталія Михайлівна, мати. с.Розсоша

Хочу висловити щиру подяку Розсошанській об’єднаній громаді за наданий чудовий відпочинок для наших діток у таборі «Сонячний», за те, що знайшли гроші на наших дітей.  Також дякую адміністрації табору за бездоганну організацію та насичений змістовний відпочинок. Добре та уважне ставлення дали дітям справжню радість та гарний настрій. Завдяки вам життя наших дітей стало яскравішим. Бажаю усьому колективу невичерпної енергії, процвітання, здоров’я та благополуччя.

 

Клопотюк Ольга, мати. с.Розсоша

Нашим дітям дуже сподобалося оздоровлення у таборі «Сонячний». Діти гарно відпочили, засмагли, досхочу накупалися в морі. Тому хочу подякувати за таку можливість оздоровлення Розсошанській громаді, яку очолює Дячок Василь Володимирович. Також дякуємо Зої Миколаївні Чорнобай, яка безпосередньо займалася організацією поїздки.

 

Цибулько Ліза, учениця 9 класу Розсошанського НВК

Найяскравіші канікули у мене були саме цього року, бо я безкоштовно їздила у табір на море! Під час відпочинку у «Сонячному» мені сподобалося абсолютно все. У нас були гарні умови проживання. Вожаті ставилися до нас із розумінням та повагою і проводили  чудові свята й дискотеки кожного вечора. Також хочу відзначити чудову кухню та ввічливий, доброзичливий персонал. Але найбільше сподобалося тепле, голубе море та чудовий пляж. Я хотіла б знову відвідати «Сонячний».

 

Присяжна Діана, учениця 9 класу Розсошанського НВК

Мені дуже сподобався відпочинок у таборі «Сонячний». Особливо сподобалися веселі ігри та море. У нас були чудові вожаті. Ця поїздка запам’ятається мені на все життя.

 

Коваль Людмила Олександрівна, вчитель Розсошанського НВК

Дякуємо адміністрації  нашої громади за таку організацію оздоровлення й колективу табору «Сонячний» за той потужний заряд позитивної енергії, яким вони з нами поділилися. Колектив «Сонячного» - це колектив надзвичайно талановитих, творчих, креативних та доброзичливих людей, які відмінно знають свою справу і вміють співпрацювати з дітьми. Саме завдяки їхній роботі ми побачили, скільки творчого потенціалу приховано в наших дітях. Все те нове, чому ми навчилися в колег, ми використаємо у виховній роботі в школі.

 

Тлуста  Настя, учениця 11 класу Розсошанського НВК

Табір «Сонячний» мені дуже сподобався. Найбільше сподобалося те, що кожного дня ми брали участь у чомусь новому і цікавому. Усі дні, проведені в таборі, проходили в позитивній атмосфері, за це дякую нашим найкращим вожатим. Харчування було чудовим і різноманітним. Також сподобалося те, що в таборі ми займалися тим, що нам подобається: були гуртки малювання, хореографії та музики. Дякую табору «Сонячний» за гарний відпочинок.

 

Яцкова Катя, учениця 11 класу Розсошанського НВК

Мені дуже сподобалося відпочивати у таборі «Сонячний». Там було повноцінне харчування, цікаві розваги та дуже добрі вожаті, які нас завжди підтримували. Ще мені сподобалося море та дискотеки. На морі ми з вожатими купалися та грали різні ігри, а на дискотеках нам було весело танцювати та вивчати нові рухи, які нам показували вожаті. Табір «Сонячний» подарував мені багато приємних спогадів.

 

Гордовська Оля, учениця 6 класу Розсошанського НВК

Мені сподобався відпочинок на морі. Хотілося б там залишитися, але незабаром до школи. Сумую за вожатими, вони чудові. Таня та Макс – ви найкращі! Я люблю море і обов’язково з ним зустрінуся знову!

 

Матвійчук Діана, 11 клас, загін «Росомахи»

Море, сонце, гарний настрій, чудові вожаті, дискотеки… Масу задоволення я отримала у таборі «Сонячний».

 

Ковальчук Сергій, 11 клас Розсошанського НВК

Що може бути найкращим влітку?  Звичайно ж, море! Як же хочеться знову у «Сонячний»! Дякую за відпочинок.

 

Гордовська Н.О., вчитель Розсошанського НВК

Висловлюю щиру вдячність Розсошанській ОТГ за відпочинок учнів 8 і 10 класів у таборі «Сонячний». Велике спасибі керівникам табору Юлії Олександрівні та Валерії Іванівні за гарний відпочинок, чудовий настрій та турботу. Особлива вдячність вожатим загону «Росомахи» - Ігорю та Марії та вожатим загону «Ананас» Тані та Максу. За Чорне море і море позитиву, гарний настрій велике спасибі.

 

Мазур Дмитро, учень 8 класу Андрійковецької ЗОШ І-ІІ ст.

    Щиро дякую усім, хто організував нам поїздку у табір «Сонячний». Це були чудові 10 днів на березі моря. Сподобалось усе: добрі веселі вихователі, смачна їжа, тепле море, конкурси і розваги. Дуже сподобалась поїздка у м. Скадовськ, де ми відвідали аквапарк.

 

Марусій Олена, мама учня 8 класу  Марусія Назарія. с.Андрійківці

     Син залишився від поїздки у захваті. Йому сподобалось усе. Там він зустрів нових друзів, чудово оздоровився, гарно засмаг. Хочу подякувати керівництву нашої громади ще й за те, що поїздка для наших дітей була повністю безкоштовною, що є дуже суттєво для нас, батьків, у непростому сьогоденні.

 

Гринь Руслана, учениця 8 класу Андрійковецької ЗОШ І-ІІ ст.

   Табір «Сонячний» недаремно так називається. Там сонячна погода, сонячні та позитивні вожаті, які завжди нас в усьому підтримували і казали, що ми найкращі. А ще дуже класні і гучні дискотеки. Дякую усім, хто долучився до нашого відпочинку.

 

Осинська Тетяна Леонідівна, учитель Андрійковецької ЗОШ І-ІІ ст.

Дякую нашій громаді за першокласний літній відпочинок дітей в таборі «Сонячний». Прекрасний табір, комфортні умови проживання, чудовий персонал, чиста й  затишна територія. Вожаті – професіонали своєї справи, які викладалися на всі 100%. Табір «Сонячний» - справжній рай для дітей. Це незабутнє Чорне море та море позитивних вражень!

 

Люлькун Тетяна, мати учня 9 класу Люлькуна Романа. с.Ружичанка

Відпочинок у таборі «Сонячний» моєму синові дуже сподобалося. Мій син сказав, що це найкращі канікули у його житті!!!!!!!! Я вас можу запевнити, що він відпочивав у багатьох місцях, і це не є перший його  відпочинок. Хочу подякувати всім,  хто планував,вишукував заклад, замовляв автобуси та квитки на поїзд,  одним словом взяв на себе всі організаційні питання у цій нелегкій роботі. Адже дивлячись у щасливі очі наших дітей,  ми розуміємо, що сам табір «Сонячний» відповідає своїй чудовій назві. Наші діти кожного дня брали участь у спортивно-розважальних іграх на різну тематику. Настільки був насичений та цікавий день, що сумувати вони не мали часу. Дякую всім за те, що наші діти мали змогу оздоровитись на березі Чорного моря у с. Лазурному Херсонської області у таборі «Сонячний».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь