A A A K K K
для людей із порушенням зору
Розсошанська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Розсошанська громада у п’ятірці кращих серед 366 громад України

Дата: 03.01.2018 19:24
Кількість переглядів: 616

     Ще у 2015 році вирішили об’єднатися в територіальну громаду мешканці Ружичанки, Розсоші та навколишніх сіл. Люди повірили у перспективу своїх населених пунктів і вже незабаром відчули позитивні зрушення в економічному та соціально–культурному розвитку. Так, за оцінкою фінансової спроможності 26 ОТГ нашої області за 9 місяців 2017 року, в загальному рейтингу Розсошанська  громада посіла перше місце. А в загальнодержавному рейтингу – у п’ятірці лідерів. Зокрема, власні доходи на одного мешканця склали 3 856, 8 грн, а капітальні видатки – 2903, 7 грн. Гарний показник у громади й з питомих видатків на утримання апарату управління – 11,4 відсотка. Це теж найкращий показник в області.

За словами сільського голови ОТГ Василя Дячка, перш за все, намагалися врахувати потреби юних жителів громади. Цьогоріч виділили кошти для їх оздоровлення на морі, в Лазурному, що на Херсонщині. За сприяння сільської ради дітки побували у Львові, Карпатах, Умані, Вінниці, відвідали й інші екскурсії. Майже мільйон гривень вдалося залучити для облаштування кабінетів біології, хімії та фізики Розсошанської ЗОШ та Ружичанського НВК. Ці навчальні заклади оновили й сучасними комп’ютерними комплексами.

Для потреб громади придбали екскаватор. На 650 тисяч гривень закупили медичне обладнання, меблі та робочий інвентар, які встановили в Ружичанській амбулаторії. А на лікування жителів громади виділили близько 700 тис. грн.

Протягом 2017 року громаді вдалося капітально відремонтувати та облаштувати території біля сільських будинків культури, дахи навчальних, медичних  та інших закладів, побудувати доріжки і майданчики біля шкіл і дитсадків, замінити вікна та двері в деяких соціальних закладах, відремонтувати аварійні сходи, впорядкувати кладовища та вирішити багато інших надважливих питань життєдіяльності. Загальна вартість усіх робіт – майже шість мільйонів гривень.

Крім того, Василь Володимирович розповів, що вдалося капітально відремонтувати ділянки доріг в селах Ружичанка, Карпівці, Розсоша, Нижні Вовківці, Андрійківці, Вищі Вовківці – близько чотирьох км, а також здійснити у багатьох населених пунктах поточні ремонти. Здебільшого – за кошти місцевого бюджету. А це – майже вісім мільйонів грн. Тоді як державна субвенція на ці потреби склала близько трьох мільйонів грн. Василь Дячок також зазначив, що активно допомагає залучати кошти для розвитку інфраструктури ОТГ і народний депутат України Сергій Лабазюк.

Більше двох кілометрів капітально відремонтували й мереж вуличного освітлення. Теж за власні кошти. Тривають та завершуються роботи з будівництва водогонів, свердловин, водонапірних веж у селах Карпівці, Андрійківці, Ружичанка і частково в Розсоші.

Вочевидь, потужні громади, такі як Розсошанська, мають і матимуть потенціал для розвитку. Тут не забувають про першочергові турботи мешканців, дбають про майбутнє територій. Розробляють генеральні плани, відшукують максимум можливостей для забезпечення  належного утримання об’єктів інфраструктури, функціонування закладів та установ комунальної власності. Немало планів у керівника громади і на рік прийдешній. У записнику Василя Дячка вже чималий перелік вкрай важливих завдань та обіцянок, які зобов’язувався реалізувати перед своїми виборцями. Тож бажаємо громаді ще більш продуктивної роботи наступного року, аби з п’ятірки лідерів у державі змогли посісти першість та стати зразком для інших об’єднаних громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь