A A A K K K
для людей із порушенням зору
Розсошанська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Голодомор в Україні

Дата: 29.11.2017 21:18
Кількість переглядів: 532

     28 листопада у м. Хмельницькому в приміщенні Обласної наукової бібліотеки відбувся черговий збір лідерів учнівського самоврядування. Зібрання було присвячене темі голодомору.

   Сьогодні людська свідомість важко сприймає повідомлення про те, що впродовж 26 років XX століття український народ пережив три голоди: 1921-1923, 1932-1933 і 1946-1947 років, один з яких (1932-1933рр.) за своєю масовістю жертв кваліфікується як голодомор і геноцид.

Фото без опису

     Україні довго забороняли згадувати про голодомор. Десятки років ми говорили про цю трагедію тільки пошепки. Зараз усі ми знаємо, що за геноцидом стояла політика. Голодомор поставив під питання саме існування української нації.

   Україна втратила чверть свого населення. Щохвилини вмирало 17 людей, щогодини – 1000, майже 25 тисяч – щодня. 11 тисяч сіл опустіли. Не винятком стала і Хмельниччина. Від голодомору постраждало 835 сіл і міст області. За попередніми даними загинуло понад сорок тисяч осіб.

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

   Основне, що ми зараз зобов’язані – це пам’ятати. Пам’ятати, яку жахливу ціну заплатив український народ за право жити не просто на своїй землі, а лише – за право на власне існування.

Фото без опису     Отож, на засіданні учням було показано документальний фільм про Голодомор, а ще проведено анкетування. Потім учні зі своїм координатором Іриною Володимирівною пішли до пам’ятника жертв Голодомору та запалили свічки як свідчення глибокої шани до загиблих, невмирущої пам’яті про цю трагічну сторінку історії та, водночас – символ безсмертя нашого народу.

Фото без опису

    Хай же пам’ять про всіх невинно убієних голодомором згуртує нас, живих, додасть нам сил та волі, мудрості й наснаги для зміцнення власної Української держави на Богом нам даній землі.

P.S. Інформацію підготувала Ляшок Людмила Володимирівна, координатор учнівського самоврядування Розсошанської ЗОШ I-III ступенів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь